ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ!!!

2016-10-24 08:07

Είναι γεγονός πως μετά τις πολλές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά στην δυτική Ελλάδα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα καθώς σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο καιρός είναι εμφανώς βελτιωμένος σε ολόκληρη την χώρα. Αυτό συμβαίνει καθώς το σύστημα το οποίο μας επηρέασε πλέον εξασθένισε και επέτρεψε την βελτίωση του καιρού. Αυτή η βελτίωση επίσης χαρακτηρίζεται και από άνοδο της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα καθώς αυτή κυμαίνεται περί τους 18 - 21 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η βελτίωση όμως φαίνεται πως θα είναι πρόσκαιρη καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία απο τις 27 Οκτώβρη και μετά μπαίνουμε αρχικά σε μία περίοδο βροχοπτώσεων και πτώσης της θερμοκρασίας και σιγά σιγά ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο Χειμώνα παρά Φθινόπωρο. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Ξεκινώντας με το επόμενο διήμερο Τρίτη - Τετάρτη τα πράγματα φαίνεται πως θα κυλήσουν ομαλά με καλές καιρικές συνθήκες με τον Καιρό της Τετάρτης να μοιάζει με αυτόν της Τρίτης όπως αναφέρεται και στην αυριανή πρόγνωση καιρού Ελλάδας. Δηλαδή θερμοκρασίες φυσιολογικές και λίγες μόνο νεφώσεις ενώ οι άνεμοι σταδιακά στο Αιγαίο θα εξασθενούν. Την Πέμπτη τα πράγματα αλλάζουν άρδην καθώς η ημέρα αυτή θα χαρακτηρίζεται από πολλές βροχές και από κρύο καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Έτσι λοιπόν την ημέρα αυτήν περιμένουμε μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία καθώς θα μας πλησιάσει βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά και αρχικά θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική και βόρεια Ελλάδα και πολύ γρήγορα φαίνεται πως θα επηρεαστεί ολόκληρη η ηπειρωτική χώρα. Χιόνια επίσης αναμένονται να σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας (τα υψόμετρα θα αναφερθουν στις καθημερινές αναρτήσεις που θα γίνονται) και φαίνεται πως θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπερνάει τους 17-18  βαθμούς η μέγιστη. Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου τα φαινόμενα φαίνεται πως θα παρουσιάσουν ύφεση στα δυτικά, θα επιμείνουν όμως στις προσήνεμες περιοχές, δηλαδή ανατολική Θεσσαλία, βορειο Αιγαίο, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελ/νησος ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες βροχές και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση μη ξεπερνώντας τους 14 - 15 βαθμούς Κελσίου. Χιόνια αναμένονται την Παρασκευή και στα ορεινά της κεντρικής χώρας. Τέλος το επόμενο τριήμερο (Σαββατοκύριακο και Δευτέρα) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις και πιθανή μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Πάντως η τάση που επικρατεί για τις αρχές Νοεμβρίου είναι ψυχρός καιρός με βροχές και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Δεν αποκλείεται το πρωτο 5ημερο του μήνα να έχουμε μια σημαντική ψυχρή εισβολή αλλά αυτό θα το δούμε και στην συνέχεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απλώς μια εκτίμηση της εξέλιξης του καιρού. Θα ανεβαίνουν καθημερινά άρθρα στην σελίδα προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κακοκαιρία καθώς είναι πιθανές μικρές διαφοροποιήσεις. Να έχετε όλοι μια καλή εβδομάδα!!!

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα