ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/01/2019

2019-01-08 13:06

Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε την Τετάρτη στην χώρα μας από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, αλλά και τους σφοδρούς νοτιάδες στα πελάγη που θα ανεβάσουν σημαντικά την θερμοκρασία στην κεντρική και νότια χώρα. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/01/2019 

Το κύμα κακοκαιρίας θα κάνει αισθητή την παρουσία του από τις πρώτες πρωινές ώρες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες στα ανοιχτά του Ιονίου. Πολύ γρήγορα μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό, με τα πιο έντονα να εντοπίζονται στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική, κεντρική και νότια Πελ/νησο. Το απόγευμα βροχές αναμένουμε και στα νησιά του Αιγαίου (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα τα οποία αναμένεται να επηρεαστούν προς τα μεσάνυχτα) με τα φαινόμενα κατά διαστήματα να παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το πρώτο μισό της ημέρας στην Ήπειρο, την Θεσσαλία και την δυτική και πιθανώς κεντρική Μακεδονία αρχικά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά: Ήπειρος >300μ., Θεσσαλία >50-100μ., Μακεδονία >50-100μ.) μετά το μεσημέρι όμως τα υψόμετρα θα ανέβουν σημαντικά στην Ήπειρο, την κεντρική και νότια Θεσσαλία (>1200-1300μ.), ενώ προς το βράδυ θα ανέβουν τα υψόμετρα κατά 200-300μ. και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις αξιόλογες αναμένονται επίσης σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το μεσημέρι και μετά αρχικά από τα 400-500μ., βαθμιαία όμως ώρα με την ώρα τα υψόμετρα θα μεγαλώνουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο πολύ ισχυροί από ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 7-8bf. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις 7-8bf. και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις 9bf. 

Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη άνοδο στα κεντρικά και νότια οπότε θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -10 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά από -5 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -5 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από -2 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά λίγη συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις αρχικά 4-5bf. και βαθμιαία 7 και στα ανοιχτα 8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις που θα δίνουν ασθενούς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Βαθμιαία όμως μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα θα πρέπει να το ''γυρίσει'' σε βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα γύρω ορεινά (>250-300μ.) με τα φαινόμενα να είναι αρκετά αξιόλογα και να επιμένουν έως και το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/Hellasmeteo-197936417448438/ για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νεότερα για τον καιρό της περιοχής σας. Μπορείτε επίσης να μου στέλνετε μήνυμα είτε στο twitter είτε στο facebook και να με ρωτάτε για τις καιρικές συνθήκες της περιοχής που σας ενδιαφέρει!! 

Twitter: https://twitter.com/Meteorologian

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα