ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/1/2019

2019-01-05 12:30

Αρκετά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας την Κυριακή, δεν θα λείψουν όμως και κάποια φαινόμενα κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/1/2019 

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο περιμένουμε αρχικά συννεφιά με βροχές μέτριας γενικά έντασης κυρίως στα δυτικότερα τμήματα των νησιών ενώ διάσπαρτες καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στα ανοιχτά του Ιονίου και της νοτιοδυτικής Πελ/νησου με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην ηπειρωτική χώρα περιμένουμε αρκετά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με μικρή πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη (αρχικά κυρίως τα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα του νησιού και αργότερα και τα υπόλοιπα) και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε στην αρχή της ημέρας βροχές τοπικά έντονες ενώ θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης αρχικά πάνω από τα 400 με 500μ. ενώ μετά το μεσημέρι θα ανέβουν τα υψόμετρα και οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται από τα 800 με 900μ. και πάνω. Τέλος από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να συννεφιάσει στο βορειοανατολικό Αιγαίο και θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα των νησιών και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και το βραδυ στα πεδινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις 3-4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αρχικά 5bf. Από αργά το βράδυ οι άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε ΒΑ και θα ενισχυθούν. 

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χάμηλα επίπεδα και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -12 έως 4 βαθμούς, στα δυτικά από -8 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -11 έως 8 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 1 έως 11 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες και ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, βαθμιαία όμως θα ενισχυθουν σημαντικά στα 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα