ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2019

2019-06-23 16:13

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Δευτέρα στην βόρεια Ελλάδα όπου τις θερμές ώρες και όχι μόνο θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα πέσει λίγο στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 24/06/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την βόρεια Θεσσαλία και την Θράκη, θα έχουμε από την αρχή κάποιες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη για λίγο νωρίς το πρωί. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες από την βόρεια Στερεά Ελλάδα και βορειότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι μετά το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις στην Θράκη (κυρίως στην Ξάνθη και την Ροδόπη), την Μακεδονία, την Ήπειρο (κυρίως τα ανατολικά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος και αργότερα την Θεσσαλία και ίσως πρόσκαιρα και την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα είναι πιθανό τοπικά να παρουσιάσουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό και λίγες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις αρχικά 3-4Bf. και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 5-6Bf. και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 37 βαθμούς, (τοπικά και 38 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά την διάρκεια των φαινομένων, οι μέγιστες τιμές θα πέσουν έως και 6 βαθμούς πιο κάτω.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου (τοπικά ίσως και 36 βαθμούς Κελσίου). 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Κατά την διάρκεια των φαινομένων η μέγιστη θα πέσει 4 με 5 βαθμούς πιο κάτω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα