ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-06-2019

2019-06-27 09:13

Διατηρείται ο αίθριος καιρός σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να λείψουν κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρώς στο Αιγαίο ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο στον ηπειρωτικό κορμό.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 28/06/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας αλλά και μέχρι το τέλος αυτής ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα καλός με ηλιοφάνεια στην κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Αντίθετα στην βόρεια Ελλάδα αν και η ημέρα θα ξεκινήσει εξίσου καλά με ηλιοφάνεια, προς το μεσημέρι θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων και έτσι τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου (κυρίως τα ανατολικά τμήματα) και πιθανόν της βόρειας Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενούν και ο καιρός προοδευτικά θα βελτιώνεται. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 5Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και στα ανατολικά παράκτια τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά παράκτια η μέγιστη θα κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω). 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό, προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά με γρήγορη όμως βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα