ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2019

2019-06-25 17:32

Γενικά άστατος προβλέπεται ο καιρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Τετάρτη ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί ο αίθριος καιρός. Παράλληλα οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι ενώ ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 26/06/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας αλλά και καθ'όλη την διάρκεια αυτής ο καιρός θα είναι αίθριος στην κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με ηλιοφάνεια και λίγες διάσπαρτες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου ίσως αφήσουν παροδικές μπόρες τοπικού χαρακτήρα στα βόρεια ορεινά της Κρήτης. Αντίθετα από την Στερεά Ελλάδα και βορειότερα ο καιρός θα είναι περισσότερο νεφελώδης και μάλιστα ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν της Θράκης. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν κυρίως την Θράκη αλλά και τα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετέπειτα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-6Bf. και στο κεντρικό Αιγαίο μέχρι 7Bf

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου. Προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει στην δυτική και βόρεια Αττική και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά παράκτια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες στα γύρω ορεινά (δεν αποκλείεται το απόγευμα να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η πόλη). Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα