ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2016-10-26 14:48

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός την αυριανή ημέρα καθώς μας τα χαλάει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους ενισχυμένους ανέμους, την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και τα χιονια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Έτσι λοιπόν η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με μουντό καιρό σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα ενώ σταδιακά θα συννεφιάσει και στο Αιγαίο. Αυτές οι νεφώσεις θα πρέπει να δίνουν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νησου, στην Θεσσαλία, καθώς επίσης στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γενικευτούν σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές ενώ επίσης θα πρέπει να επηρεαστεί και η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα και η Πελ/νησος. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την νύχτα ενώ πιθανώς θα ενταθούν περαιτέρω και θα επεκταθούν και στα ανατολικότερα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα πάντως της Πέμπτης θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και αργά την νύχτα και της κεντρικής χώρας. Στην βόρεια Ελλάδα σε υψόμετρο >1300μ. και στην κεντρική χώρα >1500-1600μ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 2-3b. αλλά γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικές, νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 5-6b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 3-4b. αλλά γρήγορα θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν τοπικά τα 7b. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 13 - 17 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 - 21 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 - 23 βαθμούς Κελσίου. Να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται περαιτέρω πτώση από βορρά προς νότο.

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα