ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01/2019

2019-01-10 13:41

Περιορίζεται σταδιακά η κακοκαιρία την Παρασκευή αποκτώντας πιο τοπικό χαρακτήρα και επηρεάζοντας κυρίως τις κεντρικότερες περιοχές της χώρας μας. 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01/2019 
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Πελ/νησο περιμένουμε στην αρχή της ημέρας τοπικές νεφώσεις που θα δίνουν κατά διαστήματα ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αρχικά περιμένουμε λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε από την αρχή έντονες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού και συγκεκριμένα στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Πελ/νησο, την Στερεά, τα νοτιότερα και κεντρικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, τις βόρειες Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται ισχυρές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς, στην κεντρική και νότια Θεσσαλία και στην Ήπειρο αρχικά πάνω από τα 800-900μ. και βαθμιαία τα χιόνια θα κατέβουν στα 300-400μ. 
 
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στο Ιόνιο και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με την ένταση να φτάνει τα 4-5bf. και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες 5-6bf. 
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Έτσι λοιπόν θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Στην Αττική την Παρασκευή αρχικά περιμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Προοδευτικά όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν γενικευμένες αξιόλογες βροχές που στα νοτιοανατολικά του νομού κατά διαστήματα θα είναι έντονες ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρώτο μισό της ημέρας από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. και σταδιακά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ από το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά 3-4bf. και μέχρι το βράδυ 5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα