ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/01/2019

2019-01-09 18:08

Παραμένει και την Πέμπτη η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/01/2019 

Από νωρίς το πρωί περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική και νότια Πελ/νησο (αργότερα και τα ανατολικά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος) χωρίς να αποκλείεται το φαινόμενο εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα βελτίωσης ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται επίσης στα νησια του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα δυτικά και κεντρικά τμήματα του νησιού) και τα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να επιμένουν μέχρι και το τέλος της ημέρας. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας σε μεγάλα υψόμετρα (>1000μ.) και μόνο στην δυτική Μακεδονία θα χιονίζει μέχρι τα 600 με 700μ. Το απόγευμα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ορεινά της Ηπείρου (>600-700μ.). Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά. 

Σφοδροί ΝΔ άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο με την ένταση στην αρχή της ημέρας να φτάνει τα 7-8bf. ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. 

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια χώρα από -5 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις που κατά διαστήματα θα δίνουν τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις αρχικά 6-7bf. με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές ενώ από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα