ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/01/2019

2019-01-14 12:37

 

Κακοκαιρία περιμένουμε την Τρίτη στις περισσότερες κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές τουλάχιστον το πρώτο μισό της ημέρας ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρία θα είναι οι τοπικά πολύ ισχυρές βροχές, οι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη, οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/01/2019 

Από νωρίς το πρωί στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσαλίας, την Στερεά, την Πελ/νησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλώνονται αξιόλογες βροχές που κατά περιόδους θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα ιδίως στα νοτιότερα και ανατολικότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός μέχρι το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί σημαντικά στα ηπειρωτικά, τα φαινόμενα όμως θα παραμείνουν στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν περιοριστεί στις νότιες Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα είναι κατά διαστήματα αρκετά έως πολύ έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά: Νότια Θεσσαλία - κεντρική και βόρεια Στερεά >50-100μ., ανατολική Στερεά >400-500μ., κεντρική και βόρεια Πελ/νησος >500-600μ.). Ασθενείς χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές της αν. Μακεδονίας και της Θράκης σε μηδενικό υψόμετρο με γρήγορη βελτίωση και εκεί. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Εύβοια πάνω από τα 50-100μ. στα ορεινότερα τμήματα των Κυκλάδων ενώ στην Κρήτη αν και αρχικά θα χιονίζει πολύ ψηλά (>1300-1400μ.) σταδιακά τα υψόμετρα θα πέσουν και μέχρι το βράδυ θα χιονίζει από τα 300μ.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7-8bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις θυελλώδεις μέχρι 9bf. Στα Δωδεκάνησα αρχικά θα πνέουν θυελλώδεις ΔΝΔ άνεμοι με την ένταση να φτάνει τα 10bf. σταδιακά όμως θα στραφούν σε ΒΔ και θα εξασθενήσουν. 

Ο υδράργυρος σε κατακόρυφη πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 9 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά που θα δίνει βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού, ενώ χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα από τα 400-500μ. στην Πεντέλη από τα 500-600μ. στον Κιθαιρώνα και στα Γεράνεια Όρη από τα 300-400μ. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και θα υπάρξουν διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει υποτροπή του καιρού στην βορειοανατολική Αττική οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε νωρίς το πρωί συννεφιά που ενδεχομένως να δώσει πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα. Πολύ γρήγορα πάντως η συννεφιά θα δώσει την θέση της σε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί 6-7bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. 

Ακολουθήστε μας και στο facebook αλλά και στο twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νεότερα για τις καιρικές εξελίξεις στην χώρα μας.

Facebook: https://www.facebook.com/Hellasmeteo-197936417448438/?ref=bookmarks 

Twitter: https://twitter.com/Meteorologian 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα