ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/02/2019

2019-02-06 15:24

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία από την χώρα μας καθώς τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιοανατολικότερα και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν σταματήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 07/02/2019 

Στο Ιόνιο, την δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα περιμένουμε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει τοπικά. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα στα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Πελ/νησος το πρώτο μισό της ημέρας θα έχουμε συννεφιά με βροχές που τοπικά ίσως πρόσκαιρα θα είναι έντονες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη (κυρίως την βόρεια) όπου θα εκδηλωθούν βροχές τοπικά έντονες, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και ενδεχομένως και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου και της Στερεάς (ενδεικτικά: Πελ/νησος >800-900μ., Στερεά >700-800μ.). 

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4bf. και από ΒΑ διευθύνσεις στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7bf. 

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας νεφώσεις που θα δίνουν τοπικές βροχές μέτριας γενικά έντασης. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα τον Κιθαιρώνα και τα Γεράνεια Όρη από τα 700-800μ. και στην κορυφή της Πεντέλης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις 5-6bf. και στα βορειοανατολικά παράκτια μέχρι 7bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.  

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα