ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/01/2019

2019-01-30 12:09

Αρκετά άσχημο καιρό περιμένουμε στις περισσότερες δυτικές, νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας μας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Αρκετά ενισχυμένοι οι άνεμοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στην δυτική Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/01/2019 

Το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική και κεντρική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την δυτική και νότια Πελ/νησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένη συννεφιά με αξιόλογες βροχές που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του νοτίου Ιονίου και του Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα αποκτήσουν πολύ πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Μετά το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, δεν φαίνεται όμως να συμβαίνει το ίδιο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς εκεί τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και το τέλος της ημέρας.Πρόσκαιρες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης περιμένουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε καλύτερο καιρό με αυξημένη συννεφιά και μικρή πιθανότητα για τοπικές και ασθενείς βροχές. Πυκνές χιονοπτώσεις το πρώτο μισό της ημέρας θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας (ενδεικτικά: Ήπειρος >700μ., δυτική Μακεδονία >500-600μ., δυτική - κεντρική Θεσσαλία >800-900μ., δυτική Στερεά >800-900μ.).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6bf. και στο Αιγαίο αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις 6-7bf. που σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και πιθανώς στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο η ένταση να φτάνει τα 8bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 10 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 5 βαθμούς), στα δυτικά από 1 έως 14 βαθμούς (στην Ήπειρο έως 7 βαθμούς) στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει τοπικά, ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πεμπτη περιμένουμε νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές μέτριας γενικά έντασης. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα