ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/01/2019

2019-01-29 12:28

Συνεχίζεται και την Τετάρτη η κακοκαιρία στις περισσότερες δυτικές, βόρειες και ανατολικές περιοχές με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες. ΝΔ άνεμοι στα πελάγη που θα διατηρήσουν τις θερμοκρασίες σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/01/2019 

Το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένη συννεφιά που θα δίνει αξιόλογες βροχές που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα επιμείνουν μέχρι και το τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά που θα δίνει τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά - Εύβοια και την βορειοανατολική Πελ/νησο. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές, στην δυτική όμως Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε πυκνές νεφώσεις που θα δίνουν κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές μέτριας γενικά έντασης με τα φαινόμενα να παραμένουν μέχρι το τέλος της ημέρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικά: Ήπειρος >800μ., δυτική Μακεδονία >600μ.) 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6bf. που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις αρχικά 6-7 και τοπικά 8bf. με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 6 βαθμούς), στα δυτικά από 4 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τετάρτη προβλέπεται το πρωί συννεφιά που θα δίνει βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με βροχές μέτριας γενικά έντασης. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα αποκτήσουν πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα