ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/02/2019

2019-02-11 10:47

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη στην χώρα μας με κύριο χαρακτηριστικό την στροφή των ανέμων σε βοριάδες που θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι στο Ιόνιο και θα προκαλέσουν την αισθητή πτώση του υδραργύρου σε πρώτη φάση στην δυτική και βόρεια χώρα και τις επόμενες ημέρες και στα υπόλοιπα. Παράλληλα κάποιες βροχές θα πρέπει να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας μας ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονες.

 
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/02/2019 
Νωρίς το πρωί ο καιρός θα πρέπει να είναι αρκετά συννεφιασμένος στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, επομένως θα εκδηλωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα και ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης. Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η ημέρα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με αξιόλογες βροχές που ίσως πρόσκαιρα ενταθούν ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας στο θρακικό πέλαγος. Βαθμιαία όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιορίζονται στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, την δυτική και κεντρική Στερεά και την δυτική και βόρεια Πελ/νησο και θα είναι μέτριας γενικά έντασης. Πιο έντονες βροχές περιμένουμε μετά το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της ημέρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά των Κυκλάδων, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανοιχτά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικά υψόμετρα: δυτική Μακεδονία >500-600μ., Ήπειρος >600-700μ., Θεσσαλία >800-900μ., δυτική Στερεά >900-1000μ.) 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις στο Ιόνιο αρχικά 4-5bf. και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7-8bf. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8bf. που βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
 
Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 7 βαθμούς), στα δυτικά από 2 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 
 
Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε γενικά συννεφιασμένο ουρανό και το πρωί ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά του νομού. Εκ νέου ασθενείς βροχές περιμένουμε και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε λίγες τοπικές συννεφιές και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
 
Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας
 
 
 
 
booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα