ΠΕΡΑΣΜΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ - ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 11-07-2019

2019-07-10 15:29

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και η σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη θα αποτελέσουν τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας στην χώρα μας. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 11/07/2019 

Κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι και λίγο πριν από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός αναμένεται να παρουσιαστεί ιδιαίτερα επιδεινωμένος στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα καθώς θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και προς το ξημέρωμα στις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους θα παρουσιάζουν μεγάλη σφοδρότητα, θα συνοδευτούν από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα το ξημέρωμα της Πέμπτης υπάρχει και για το βόρειο Ιόνιο.

Καθώς θα βαδίζουμε προς την ανατολή του Ηλίου, ο καιρός θα πρέπει να ξεκινήσει να βελτιώνεται από τα βορειοδυτικά, τα έντονα φαινόμενα όμως θα επιμείνουν μέχρι και λίγο πριν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες στην Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες, με βελτίωση από κει και ύστερα. Παράλληλα από νωρίς το πρωί αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Στερεά Ελλάδα και μέχρι το μεσημέρι και την Πελ/νησο και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Τα φαινόμενα μάλιστα δείχνουν στην Πελ/νησο (κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι του γεωγραφικού διαμερίσματος) και στην δυτική Στερεά Ελλάδα να διατηρούνται έως και το τέλος της ημέρας.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα ορεινά της δυτικής Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθεί παροδική μπόρα το απόγευμα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και στο βόρειο Ιόνιο κατά διαστήματα 7Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος σε αισθητή πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 26 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική στο ξεκίνημα της ημέρας θα επικρατεί πυκνή συννεφιά η οποία θα δώσει βροχές και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια του νομού (πρόσκαιρα και σε περιοχές του δυτικού και βορείου λεκανοπεδίου). Από το μεσημέρι και μετέπειτα η συννεφιά θα αρχίσει σταδιακά να αραιώνει και να δίνει την θέση της σε ολοένα και μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και στα ανατολικά παράκτια πρόσκαιρα μέχρι 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη μέσα στην νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι σημαντικά επιδεινωμένος καθώς στην ευρύτερη περιοχή θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές χωρίς να αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από κει και ύστερα για το υπόλοιπο της ημέρας προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και μετά το μεσημέρι από διάφορες διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα