ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01/2019

2019-01-13 13:47

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές αλλά και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά καθώς επίσης και σε περιοχές της βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01/2019  

Με αρκετά καλό καιρό αναμένεται να ξεκινήσει η Δευτέρα καθώς θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και μόνο στα νότια νησιωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέτριας γενικά έντασης. Πολύ γρήγορα όμως από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο οπότε θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και την δυτική Στερεά. Παράλληλα βροχές θα εκδηλώνονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται ανατολικότερα και έτσι μέχρι και αργά το βράδυ θα εκδηλώνονται βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς την αλλαγή της ημέρας στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα τοπικά θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις. Διάσπαρτες καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά υψόμετρα: Στερεά >900-1000μ., Θεσσαλία >700-800μ. και αργά την νύχτα στην βόρεια Θεσσαλία στα σύνορα με την Πιερία >400μ., Ήπειρος >600-700μ., δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά >700-800μ. και βαθμιαία μέχρι αργά την νύχτα >100-200μ. κυρίως κατά μήκος των βορείων συνόρων.) 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις στα πελάγη με την έντασή τους να μην ξεπερνά τα 5bf. αλλά από το απόγευμα θα στραβούν σε ΒΔ στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας κατά τόπους τα 7-8bf. 

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -9 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 3 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Αττικής την Δευτέρα περιμένουμε αρχικά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις από το μεσημέρι θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές που την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας θα ενταθούν σημαντικά. Χιόνια θα πέσουν αργά την νύχτα στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα (>900-1000μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αρχικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα, χιονόνερο στα βορειότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 400μ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα