ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-06-2019

2019-06-02 10:53

Άκρως φθινοπωρινός θα παρουσιαστεί ο καιρός στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού την Δευτέρα 03/06/2019 

Από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος στην βόρεια Ελλάδα και θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες. Πολύ γρήγορα μέχρι και λίγο πρίν από το μεσημέρι θα επηρεαστεί το υπόλοιπο τμήμα της Μακεδονίας καθώς επίσης το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και τοπικά η Θεσσαλία η βόρεια Στερεά Ελλάδα και ίσως τα κεντρικά και βόρεια ορεινά της Πελ/νησου. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το απόγευμα και μετά ενώ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα επιμείνουν έως το τέλος της ημέρας με τοπικά έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, λίγες διάσπαρτες νεφώσεις και μόνο στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη τοπική μπόρα στα ορεινά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

O υδράργυρος σε νέα πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 22 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 17 βαθμούς), στα δυτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα