ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

2019-06-09 11:24

Αλλάζει μερικώς το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Δευτέρα καθώς τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν σχετικά ενισχυμένοι στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Δευτέρα 10/06/2019 

Η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα όπου θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Από την βόρεια Στερεά Ελλάδα και βορειότερα θα έχουμε από την αρχή της ημέρας τοπικές συννεφιές και ίσως εκδηλωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα στην κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα (κυρίως στην Εύβοια). Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, οπότε μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά της Ηπείρου την βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Τα φαινόμενα θα είναι σε γενικές γραμμές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας και μέχρι το βράδυ θα έχουν περιοριστεί στα βουνά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό εκτός από τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου ενδέχεται το μεσημέρι να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες (κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά με την Τουρκία). 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 4-5Bf. και στα ανατολικά παράκτια τοπικά έως 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, όσο όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας αναμένονται εκ νέου βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Την Τρίτη περιμένουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού καθώς αν και η ημέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, πολύ γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική, κεντρική και βόρεια) και την Πελ/νησο. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες υπάρχει επίσης για το βόρειο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα πελάγη και δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5Bf. ενώ ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το ίδιο καιρικό σκηνικό με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις ίδιες περιοχές τις θερμές ώρες της ημέρας με τα φαινόμενα πάντως να είναι πιο τοπικά και να εντοπίζονται στα πιο ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά (θα πλησιάσει τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου). 

Από την Πέμπτη και μετέπειτα πάντως περιμένουμε βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη την χώρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί ενώ το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο που θέλει εκ νέου επιδείνωση του καιρού την Κυριακή, όλα αυτά όμως θα τα αναλύσουμε σε νεότερα άρθρα καθημερινά.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα