Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 15-07-2019 - Πρώτη εκτίμηση της επερχόμενης κακοκαιρίας την Τρίτη 16-07-2019

2019-07-14 16:05

Περισσότερο Φθινόπωρο παρά Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός την Δευτέρα στην χώρα μας καθώς οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλές για την εποχή τιμές στα ανατολικά και βόρεια ενώ δεν θα λείψουν διάσπαρτες μπόρες στα ηπειρωτικά. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 15/07/2019.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας στο ξεκίνημα της ημέρας, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο, η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην Θράκη και στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου. Μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες υπάρχει για το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού περιμένουμε το βράδυ και κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό, ενώ το απόγευμα θα συννεφιάσει στις Κυκλάδες. Τέλος για την Κρήτη υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική μπόρα στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Βf. και στο νότιο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στο βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις 3-4Bf. και τέλος στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό, γρήγορα όμως θα συννεφιάσει και ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη περιμένουμε μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία στην χώρα μας. Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από νωρίς το μεσημέρι (ίσως και λίγο νωρίτερα), θα εκδηλωθούν εκτεταμένες ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο και πιο τοπικά τα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα μάλιστα κατά τόπους και κατά περιόδους θα παρουσιάζουν μεγάλη σφοδρότητα, θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις από ισχυρές ριπές ανέμων και σε ορισμένες περιοχές θα έχουν διάρκεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά (έως και πολύ χαμηλά) για την εποχή επίπεδα. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, θα ακολουθήσουν αναλυτικές λεπτομέρειες σε νεότερή μας πρόγνωση.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα