ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-06-2019

2019-06-16 07:18

Έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές περιμένουμε την Δευτέρα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελαφρώς σε ολόκληρη την χώρα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Δευτέρα 17/06/2019 

Στην αρχή της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό σε ολόκληρη την χώρα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, τοπικά ίσως πιο πυκνές. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, νεφώσεις θα παρατηρηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων στην Θράκη (κυρίως στον νομό Ξάνθης), την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική, κεντρική και βόρεια) και την Πελ/νησο. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ σταδιακή βελτίωση θα επέλθει από αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό εκτός από τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπική καταιγίδα

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ασθενείς από ΒΔ διευθύνσεις 3-4Bf. και πρόσκαιρα στο Αιγαίο μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια του νομού (ίσως και τα πολύ νοτιοανατολικά τμήματα). Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα