ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2019

2019-05-26 13:36

Αρκετά μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Δευτέρα, με τις πιο αυξημένες νεφώσεις να εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική, κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν περαιτέρω και έτσι το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν όμβροι ή και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία και ίσως την βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής γενικά διάρκειας και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με διάσπαρτες νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια (μεγαλύτερα στα νησιά του Αιγαίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf. (ίσως στο νότιο Ιόνιο μέχρι 7bf.) και στο Αιγαίο από Α γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια του νομού, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες οι οποίες το απόγευμα θα αραιώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα