ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/01/2019

2019-01-27 12:05

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές - βορειοδυτικές περιοχές με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στροφή των ανέμων σε ΝΔ που ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια, ενώ η θερμοκρασία διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/01/2019 

Τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τις δυτικότερες περιοχές της Μακεδονίας περιμένουμε αυξημένη συννεφιά που θα δίνει κατά τόπους ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκτείνονται και στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές, οπότε μέχρι το βράδυ τοπικά ισχυρές βροχές θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο. Kαταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες χωρίς να αποκλείεται να εκδηλωθούν πολύ τοπικά  και ασθενή φαινόμενα. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και στα νησιά του Αιγαίου με τοπικά και ασθενή φαινόμενα ιδίως στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αρκετά έως πολύ πυκνές ιδίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα της Ηπείρου αλλά και σε περιοχές της δυτικής - βορειοδυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά: Ήπειρος >1100μ., δυτική Μακεδονία >600-700μ.)

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο με την ένταση να φτάνει τα 5-6bf. 

Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και έτσι στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 6 βαθμούς), στα δυτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες χώρις να είναι ικανές να δώσουν φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα