ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2019 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΕΔΕΚΦ)!!

2019-06-01 11:30

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας καθώς από το μεσημέρι και μετέπειτα αναμένονται τοπικά σφοδρές βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα πέσει λίγο ακόμη κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας μας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή 02/06/2019

Στην αρχή της ημέρας μέχρι και λίγο πριν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες περιμένουμε σχετικά καλές καιρικές συνθήκες ιδίως από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα όπου τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά χωρίς πάντως να λείπουν διάσπαρτες νεφώσεις. Από το ύψος της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα περιμένουμε από το ξεκίνημα της ημέρας πιο ''βαρύ'' καιρό και μάλιστα θα εκδηλωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Θράκη. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα επιδεινώνεται ώρα με την ώρα ολοένα και περισσότερο. Έτσι από το μεσημέρι και μετέπειτα περιμένουμε κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές έως και πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Θράκη (αρχικά στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και βαθμιαία και στον Έβρο), την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και ίσως τα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα της Πελ/νησου. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν σε γενικές γραμμές έως και το τέλος της ημέρας και θα είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονα με αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα για διάσπαρτες καταιγίδες υπάρχει επίσης για το βόρειο Ιόνιο, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ίσως πρόσκαιρα τα ορεινα της δυτικής Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. και στο Αιγαίο από NΔ διευθύνσεις 4-5Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που πολύ γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν έως και το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα