ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2019-07-06 11:01

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Κυριακή, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βουνά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf. και στο Καρπάθιο κατά διαστήματα 7Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Βf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη θα επικρατήσουν και πάλι καλές καιρικές συνθήκες με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Το κύριο χαρακτηριστικό των δύο αυτών ημερών θα είναι η νέα άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει σε αρκετές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου χωρίς να αποκλείονται και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες σε πολύ τοπικό επίπεδο.  

Την Τετάρτη θα διατηρηθεί σε γενικές γραμμές ο αίθριος καιρός, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και ίσως την βόρεια Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση φτάνοντας τα 7Bf. και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και τα 8Bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα ενώ στα δυτικά θα υποχωρήσει ελαφρώς.

Ο αίθριος καιρός θα διατηρηθεί και την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με εξαίρεση τα βόρεια ηπειρωτικά όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί στα πελάγη σε ΝΔ διευθύνσεις και θα πνέουν ισχυροί ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου η ένταση θα αγγίζει τα 7Bf. Ο υδράργυρος θα σημειώσει και πάλι σημαντική άνοδο στην κεντρική και νότια χώρα όπου θα φτάσει και πάλι τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου (ίσως και λίγο ψηλότερα) ενώ στην βόρεια Ελλάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα (33 με 34 βαθμούς Κελσίου περίπου).

Τέλος σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο Σ/Κ θα πρέπει να υποχωρήσουν οι πολύ θερμές αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι σημαντική (έως και 8 βαθμούς πιο κάτω συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες), ενώ από άποψη φαινομένων δεν φαίνεται κάτι αξιοσημείωτο.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, όπως πάντα καθημερινά θα υπάρχει πλήρης καιρική ενημέρωση!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας, Φωτογραφία: Κων/να Συριανού

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα