ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/01/2019 ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2019-01-12 13:19

Βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός την Κυριακή στην χώρα μας με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα όπου βαθμιαία και εκεί θα σταματήσουν. Παραμένουν οι αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες ιδίως την νύχτα και νωρίς το πρωί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/01/2019 

Στις κεντρικές και νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως την βόρεια), τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε από νωρίς το πρωί συννεφιά που θα δίνει βροχές τοπικά έντονες ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για διάσπαρτες καταιγίδες στα ανοιχτά. Βαθμιαία από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα επιμείνουν μόνο στα Δωδεκάνησα σχεδόν μέχρι το τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα νησιά του Ιονίου και στα περισσότερα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και στα δυτικότερα και κεντρικότερα τμήματα της Πελ/νησου όπου επίσης θα εκδηλωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις από τα 800-900μ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις στα πελάγη εντάσεως 5-6bf. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -10 έως 6 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία θα έχουμε ολικό παγετό με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 0 βαθμούς), στα δυτικά από -5 έως 11 βαθμούς (στην Ήπειρο έως 7 βαθμούς), στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -4 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 10 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου (στο βόρειο Αιγαίο έως 7 βαθμούς Κελσίου).

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το βράδυ θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην περιοχή από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την τάση του καιρού την νέα εβδομάδα φαίνεται πως την Δευτέρα περιμένουμε μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία που θα δώσει εκτεταμένες βροχές σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα οι οποίες τοπικά θα είναι πολύ ισχυρές ενώ πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (αναλυτικά τα υψόμετρα χιονόπτωσης σε νέο άρθρο την Κυριακή). Την Τρίτη τα φαινόμενα σταδιακά δείχνουν να υποχωρούν νοτιοανατολικότερα όμως περιμένουμε μια σύντομη ισχυρή ψυχρή εισβολή που θα ρίξει εντυπωσιακά τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αυτήν την ψυχρή εισβολή ξηρή και μόνο στα νησιά του Αιγαίου φαίνεται ότι θα χιονίσει ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα (αφήνω ένα ανοιχτό παράθυρο για την Εύβοια και την Αττική καθώς είναι 2 περιοχές αρκετά εισχωρημένες στο Αιγαίο αν και θεωρώ ότι η πιθανότητα χιονόπτωσης εδώ είναι πολύ μικρή μόλις στο 20-30% αλλά θα το δούμε καλύτερα στην συνέχεια). Τις υπόλοιπες μέρες μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας φαίνεται σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και βροχές κυρίως στα δυτικά. Μείνετε συντονισμένοι στο hellasmeteo.gr καθώς το καιρικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Ακολουθήστε μας επίσης και στην σελίδα μας στο facebook αλλά και στο twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νεότερα για τον καιρό. 

Facebook: https://www.facebook.com/Hellasmeteo-197936417448438/ 

Twitter: https://twitter.com/Meteorologian 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα