ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-06-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2019-06-15 17:16

Πιο αισθητή θα είναι η επιδείνωση του καιρού την Κυριακή στην χώρα μας καθώς τα ποσά αστάθειας θα είναι αυξημένα με αποτέλεσμα από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες περισσότερα ηπειρωτικά και όχι μόνον τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρώς στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά. 

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού για την Κυριακή 16/06/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε λιακάδα σε ολόκληρη την χώρα με μοναδική εξαίρεση την Κρήτη όπου στο βόρειο ορεινό κυρίως τμήμα της δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί. Κατά την διάρκεια της ημέρας και καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν σχεδόν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό. Από το μεσημέρι λοιπόν και μετέπειτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την Ήπειρο και από αργά το μεσημέρι στην Θεσσαλία, την δυτική, κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και νότια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα τα οποία κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα, δείχνουν να διατηρούνται μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες ενώ από κει με μετέπειτα θα επέλθει σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλό καιρό με μόνη ένσταση τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και ίσως τα πολύ ορεινά της Κρήτης (κυρίως του νομού Χανίων) όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα βγάλει μπόρες ή και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοανατολικά η μέγιστη θα κυμανθεί 3-4 βαθμούς πιο κάτω.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Βαθμιαία όμως προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά με αυξημένη πιθανότητα πάντως να επηρεαστεί και το κέντρο της πόλης. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το τριήμερο Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη περιμένουμε πολύ έντονη αστάθεια με απότελεσμα από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα να εκδηλώνονται ισχυρές έως και πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θράκη (κυρίως στα δυτικά του νομού), την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική, κεντρική και βόρεια) και την Πελ/νησο. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κάπως κυρίως στην κεντρική, την ανατολική και την βόρεια Ελλάδα. Την Πέμπτη η αστάθεια δείχνει να εξασθενεί μερικώς χωρίς πάντως να λείπουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά ενώ το Σ/Κ θα κυλήσει με βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη την χώρα και νέα άνοδο της θερμοκρασίας. Λεπτομέρειες για τις νεότερες καιρικές εξελίξεις στα επόμενα άρθρα.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα