ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/01/2019 ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2019-01-19 11:30

Κακοκαιρία περιμένουμε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονες βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/01/2019 

Από την αρχή της ημέρας αξιόλογες βροχές περιμένουμε στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά της Ηπείρου, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο με τα φαινόμενα το πρωί να παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες οπότε θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη από τις πρώτες πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Πρόσκαιρες βροχές δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και στα ανατολικά ηπειρωτικά της Στερεάς και της Πελ/νησου. Σοβαρή κακοκαιρία περιμένουμε επίσης από το πρωί στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με έντονες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά των Κυκλάδων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Κρήτη με τα φαινόμενα να διατηρούνται μέχρι και το τέλος της ημέρας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπειρού, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 1000-1100μ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις στα πελάγη μέχρι 4bf. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 14 βαθμού, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Στην Αττική την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα δίνουν κατά περιόδους βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως περιμέτρικά του λεκανοπεδίου ενώ το βράδυ τα φαινόμενα ενδεχομένως πρόσκαιρα να γενικευτούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά που θα δώσει ασθενείς βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν, η συννεφιά όμως θα παραμείνει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 3bf. και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Όσον αφορά την εξελικτική τάση του καιρού την νέα εβδομάδα φαίνεται πως ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα εγκατασταθεί στην Ιταλία, θα έχει σαν αποτέλεσμα να δώσει πολλές βροχές στην δυτική Ελλάδα σχεδόν ολόκληρη την νέα εβδομάδα. Αυτές οι βροχές θα είναι αρκετά έως πολύ δυνατές, θα έχουν μεγάλη διάρκεια και είναι ικανές να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε ολόκληρο τον δυτικό άξονα της χώρας μας. Και η υπόλοιπη χώρα δεν φαίνεται να μένει ανεπηρέαστει από αυτές τις βροχές, θα είναι όμως μικρότερης διάρκειας. Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε όλα τα ορεινά της δυτικής και όχι μόνο ηπειρωτικής χώρας, σε μεγάλα όμως υψόμετρα (περίπου από τα 1000μ. και πάνω) καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από Ν διευθύνσεις και θα είναι κατά περιόδους σφοδροί (9-10bf.) διατηρώντας τον υδράργυρο σε κανονικές τιμές. Για όλες τις λεπτομέρειες της εξέλιξης του καιρού, μείνετε συντονισμένοι στο hellasmeteo καθώς θα εκδίδονται έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με τις αντίστοιχες προειδοποιήσεις. 

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα