ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2019

2019-07-04 16:16

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές την Παρασκευή καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Στην βόρεια Ελλάδα η ημέρα αν και θα ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια, σταδιακά προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Έτσι μετά το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα ισχυρές στην Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (ίσως και τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας), και από το απόγευμα τοπικά στην Θεσσαλία και στην βόρεια Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται κατά διαστήματα να παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ακόμα και χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένιση αυτών αναμένεται από αργά το βράδυ.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις 4-5Bf., κατά διαστήματα στο κεντρικό Αιγαίο 6Bf. με ριπές στα Δωδεκάνησα έως 7Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 39 βαθμούς (τοπικά και 40), στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και το πρωί στα ανατολικά μέχρι 5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό, προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά (με αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη της Θεσ/νικης το απόγευμα). Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.  

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα