Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 19-07-2019

2019-07-18 16:19

Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε στην δυτική και βόρεια Ελλάδα την Παρασκευή, ενώ στα υπόλοιπα θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Παράλληλα οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 19/07/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα και λίγες αραιές νεφώσεις μόνο στο βόρειο Ιόνιο. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα συννεφιάζει στα ηπειρωτικά και μάλιστα στα δυτικά και τα βόρεια η συννεφιά θα πυκνώνει ολοένα και περισσότερο. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός στις προαναφερθείσες περιοχές θα επιδεινωθεί και συγκεκριμένα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Θράκη (κυρίως στην Ξάνθη και την Ροδόπη), την Μακεδονία, την Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα φαινόμενα πρόσκαιρα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα (κυρίως στην Ήπειρο). Αυξημένη πιθανότητα για μπόρες υπάρχει επίσης και για τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και αργά το απόγευμα ενώ από κει και ύστερα σταδιακά θα εξασθενούν και θα αποκτούν πιο τοπικό χαρακτήρα έως ότου σταματήσουν. Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Αιγαίου και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Bf. 

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά (δεν αποκλείεται αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα να επηρεαστεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης). Θαλάσσια αύρα θα επικρατεί στην περιοχή ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα