ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2019

2019-06-20 17:28

Μερική βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή στην χώρα μας καθώς η αστάθεια σταδιακά απομακρύνεται. Συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, καθώς όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειότερα κυρίως ηπειρωτικά τμήματα και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Θράκη (Ξάνθη, Ροδόπη), την ανατολική Μακεδονία καθώς επίσης στα βουνά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι ολιγόλεπτου χαρακτήρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό και μόνο στα βουνά της Κρήτης ενδέχεται το μεσημέρι να εκδηλωθεί παροδική μπόρα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα συννεφιάσει πρόσκαιρα με μικρή πιθανότητα για τοπική μπόρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα