ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-05-2019

2019-05-23 17:37

Έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται την Παρασκευή. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να παρουσιάσουν κάποια ενίσχυση ενώ ο υδράργυρος θα πέσει σε όλη την χώρα. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 24/05/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με λίγες διάσπαρτες συννεφιές και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα. Αντίθετα από το ύψος της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, η ημέρα θα ξεκινήσει με μουντό καιρό και μάλιστα ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της βορειοανατολικής Θεσσαλίας και κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς επίσης και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και του βορείου Ιονίου. Έτσι λοιπόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων αλλά και πιθανών χαλαζοπτώσεων στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο (κυρίως το ανατολικό τμήμα της) την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της) και ίσως τα βόρεια ορεινά και ημιορεινά της Πελ/νησου. Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν επίσης και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5bf. 

Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά με ηλιοφάνεια. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως σε περιοχές κοντά στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Αργά το μεσημέρι αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας σε περιοχές του λεκανοπεδίου (κυρίως στο δυτικό και βόρειο). Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το απόγευμα και μετέπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε από την αρχή της ημέρας νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σημαντικά οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα γύρω ορεινά με αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το βράδυ και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα