ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-05-2019

2019-05-30 16:36

Αλλάζει κάπως το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή στην χώρα μας κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας αναμένεται αστάθεια με τοπικά ισχυρούς όμβρους και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 31/05/2019 

Στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε σε γενικές γραμμές αίθριο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις άνευ σημασίας. Πιο μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού στο ξεκίνημα της ημέρας στην δυτική και βόρεια Ελλάδα και θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν στις βορειότερες κυρίως περιοχές οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι από το μεσημέρι και μετέπειτα ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη (κυρίως στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης) στην Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και ανατολική και πιο τοπικά στην δυτική) και στα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου. Ασθενέστερα φαινόμενα αναμένονται επίσης στην Θεσσαλία και την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα στα βόρεια δείχνουν να διατηρούνται μέχρι και το τέλος της ημέρας, αποκτώντας σταδιακά πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις 4-5Bf. 

H θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπική καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα