ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2019

2019-06-05 11:00

Περιορίζεται κάπως η αστάθεια των τελευταίων ημερών, παρ'όλα αυτά και πάλι θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πελάγη, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 06/06/2019 

Στην αρχή της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό σε ολόκληρη την χώρα με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικού γενικά χαρακτήρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη (κυρίως στην Ξάνθη και την Ροδόπη), τα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου, την Θεσσαλία και την κεντρική, δυτική και βόρεια Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και από το απόγευμα περιμένουμε βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. και σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια του νομού και ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού και ολιγόλεπτου χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αραιές νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώνουν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυνανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα