ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2019

2019-06-19 09:59

Διατηρείται και την Πέμπτη η έντονη αστάθεια στην χώρα μας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ελαφρώς ενισχυμένοι στο Αιγαίο ενώ ο υδράργυρος δεν πρόκειται να μεταβληθεί σημαντικά. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 20/06/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό σε ολόκληρη την χώρα ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βορειότερα ορεινά τμήματα. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν σε ολόκληρο σχεδόν τον ηπειρωτικό κορμό με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι από το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Μακεδονία, την Ήπειρο (κυρίως ανατολικά της Πίνδου), την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό ενώ στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα στην δυτική και νότια Αττική (με πιθανότητα πρόσκαιρα να επηρεαστούν και περιοχές εντός του λεκανοπεδίου). Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα