ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-05-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ Σ/Κ

2019-05-29 12:08

Διατηρείται η καλοκαιρία την Πέμπτη στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι πιο άστατος με εναλλαγές διαστημάτων με ηλιοφάνεια αλλά και σχετικά αυξημένη συννεφιά κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου μέσα στην ημέρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν διάσπαρτοι όμβροι κυρίως στα ορεινότερα και ημιορεινότερα τμήματα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 4Bf. ενώ στα υπόλοιπα από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση (στα Δωδεκάνησα η ένταση θα φτάνει τα 5Bf.).

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, κατά διαστήματα όμως θα αναπτύσσονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Την Παρασκευή αναμένεται μια αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καθώς αν και σε γενικές γραμμές θα διατηρηθεί ο αίθριος καιρός, τις θερμές ώρες της ημέρας θα κάνουν την εμφάνισή τους νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στην Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά σε γενικές γραμμές και ολιγόλεπτου χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ διευθύνσεις στα πελάγη και θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση εντάσεως 4-5Bf. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. 

Αργά την νύχτα της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου θα έχουμε ένα πέρασμα καταιγίδων στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη που μέχρι το πρωί θα έχουν σταματήσει. Έτσι λοιπόν η ημέρα του Σαββάτου θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό και λίγες αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά - βόρεια ορεινά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και ενώ θα διατηρείται ο αίθριος καιρός στα κεντρικά και νότια, στην βόρεια Ελλάδα θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Από το μεσημέρι και μετέπειτα λοιπόν αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, την Μακεδονία, τα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου, την Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα ενταθούν σημαντικά και θα επιμείνουν έως και το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στην δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. 

Τέλος την Κυριακή σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα επιμείνει η κακοκαιρία και πάλι στην βόρεια Ελλάδα όπου σχεδόν από την αρχή έως και το τέλος της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στις ίδιες περιοχές με αυτές του Σαββάτου. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει σχετικά καλός με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως στις κεντρικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στην βόρεια Ελλάδα. 

*Υπάρχει πιθανότητα μέσα στο Σ/Κ να επηρεαστούν και κεντρικότερες περιοχές (Στερεά Ελλάδα, βόρεια Πελ/νησος) από μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Για το αν θα επαληθευτεί αυτό το ενδεχόμενο θα ενημερώσουμε σε νεότερο άρθρο.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα