ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-06-2019

2019-06-04 16:27

Έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμενουμε την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 05/06/2019 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά στην κεντρική και νότια Ελλάδα με λίγες διάσπαρτες συννεφιές και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Από την βόρεια Στερεά Ελλάδα και βορειότερα περιμένουμε περισσότερες και πιο πυκνές συννεφιές και μάλιστα ήδη από νωρίς το πρωί θα εκδηλώνονται μπόρες τοπικού χαρακτήρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και ίσως τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά. 'Ετσι από νωρίς το μεσημέρι περιμένουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως το δυτικό και κεντρικό τμήμα) και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα. Πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες υπάρχει και για τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου καθώς επίσης και για την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού (με πιθανότητα να επηρεαστούν τα δυτικά και βόρεια προάστεια). Βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά από την αρχή της ημέρας η οποία θα δίνει βροχές μέτριας γενικά έντασης κυρίως στα γύρω ορεινά. Προς το μεσημέρι αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση με μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν σταδιακά χωρίς πάντως να αποκλείεται πρόσκαιρη υποτροπή του καιρού τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα