ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-06-2019

2019-06-11 09:09

Αστάθεια με όμβρους και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 12/06/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες μόνο διάσπαρτες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι από το μεσημέρι και μετέπειτα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη, την Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική), την Ήπειρο (από την Πίνδο και ανατολικότερα), την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο, την Κρήτη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά να είναι έντονα, από αργά το απόγευμα όμως περιμένουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά περιμένουμε αίθριο καιρό, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού με πιθανότητα να επηρεαστεί πρόσκαιρα και το λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αραίες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά (με πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη). Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας, Πηγή φωτογραφίας: Κων/να Συριανού

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα