Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 17-07-2019

2019-07-16 10:42

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε κατά την διάρκεια της Τετάρτης στην χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν μερικώς στην θάλασσα του Αιγαίου, ενώ ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 17/07/2019 

Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα διατηρηθεί άσχημος (ως συνέχεια των προηγούμενων ωρών) στην κεντρική και ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα, την δυτική και βόρεια Πελ/νησο και τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου όπου θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες ίσως τοπικά ισχυρές. Σημαντική επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από νωρίς το πρωί και στην Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Καλύτερες καιρικές συνθήκες με λιγότερες νεφώσεις θα έχουμε στα βορειοδυτικά - βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με εξαίρεση την Χαλκιδική όπου είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές ή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Από το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα σταδιακά στα ηπειρωτικά θα εξασθενούν και θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει παντού εκτός από την Κρήτη όπου θα συνεχιστούν και τις βράδινές ώρες να σημειώνονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-6Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας η οποία τις πρωινές ώρες θα δίνει βροχές πιθανώς ισχυρές στα δυτικά και βόρεια του νομού (ίσως πολύ πρόσκαιρα βγάλει και τοπική καταιγίδα). Στην συνέχεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και πρόσκαιρα στα ανατολικά παράκτια 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα συννεφιά η οποία θα δίνει ασθενείς βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα