ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2019

2019-06-18 17:23

Διατηρείται και την Τετάρτη η έντονη αστάθεια στην χώρα μας με μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελαφρώς στα ανατολικά και βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 19/06/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες τουλάχιστον όσον αφορά την κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Από την Στερεά Ελλάδα και βορειότερα περιμένουμε από την αρχή της ημέρας συννεφιές και μάλιστα θα εκδηλωθούν μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Θεσσαλίας και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό με τάση να πυκνώνουν. Έτσι από το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Θράκη (κυρίως στην Ξάνθη και την Ροδόπη), την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο. Τα φαινόμενα πιθανόν θα συνοδευτούν τοπικά και από χαλαζοπτώσεις ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με διάσπαρτες νεφώσεις πιο πυκνές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες τοπικού χαρακτήρα

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΒΒΔ διευθύνσεις 3-4Bf. και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 5Bf. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως  31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νομού και ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά του νομού. Αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα (ίσως μάλιστα ισχυρή) και εντός του λεκανοπεδίου. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά από την αρχή της ημέρας η οποία γρήγορα μέχρι και το μεσημέρι θα δώσει βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα