ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/01/2019 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

2019-01-22 09:03

Κακοκαιρία περιμένουμε και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές έως και πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Διατηρείται η θερμοκρασία σε σταθερά επίπεδα. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/01/2019 

Από την αρχή της ημέρας αξιόλογες βροχές θα σημειώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο,την δυτική Μακεδονία τα δυτικότερα και νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας, την δυτική και κεντρική Στερεά, την δυτική και κεντρική Πελ/νησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανοιχτά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου, ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα επιμείνουν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και κατά διαστήματα θα είναι πολύ έντονα χωρίς να αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις και πλημμυρικά επεισόδια. Βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα αναμένονται τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελ/νησο χωρίς να αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι έντονα και προς το απόγευμα θα γενικευτούν. Καλύτερος αναμένεται να είναι ο καιρός αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά των νοτίων Κυκλάδων την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη με αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ προς το απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας από τα 900-1000μ. και πάνω. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-6bf. και από Ν διευθύνσεις στο Αιγαίο αρχικά 4-5bf. και το βράδυ 7 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 8 bf. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά που θα δώσει τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν γενίκευση και δεν αποκλείται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις 3-4bf. και το βράδυ 5 και στα ανατολικά παράκτια τοπικά 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε νεφελώδη καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ!!! 

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ:

-ΚΕΡΚΥΡΑ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΙΘΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΡΤΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΠΥΡΓΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΕΣΒΟΣ, ΧΙΟΣ 

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα