ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-06-2019

2019-06-03 09:44

Διατηρείται και την Τρίτη η παρατεταμένη αστάθεια των τελευταίων ημερών στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς μέσα στην ημέρα αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες ίσως πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 04/06/2019 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια και λίγες διάσπαρτες συννεφιές από την Θεσσαλία και νοτιότερα. Αντίθετα στην δυτική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε από το ξεκίνημα της ημέρας μουντό σχετικά καιρό και στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήδη θα εκδηλώνονται μπόρες και καταιγίδες ίσως μάλιστα ισχυρές. Κάποιες ασθενείς κατά βάση βροχές ίσως εκδηλωθούν και στην Ήπειρο. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν στα δυτικά και τα βόρεια. Έτσι από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Θράκη, την Μακεδονία και την Ήπειρο. Πολύ πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα θα παρατηρηθούν στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική και κεντρική) και ίσως τα βόρεια ορεινά της Πελ/νησου. Σταδιακή πρόσκαιρη εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το απόγευμα ενώ αυτά θα επιμείνουν έως και το τέλος της ημέρας κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με ιδιαίτερα καλό καιρό και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αίθριο καιρό. Βαθμιαία προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και στα βορειοδυτικά και βόρεια προάστεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά εναλλαγές διαστημάτων με ηλιοφάνεια και νεφώσεις. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και μετέπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα