Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 16-07-2019 - 'Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

2019-07-15 19:22

Πολύ σοβαρή μεταβολή του καιρού αναμένουμε την Τρίτη στην χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πιθανές χαλαζοπτώσεις και οι πολύ χαμηλές σε ορισμένες περιοχές θερμοκρασίες για την εποχή που διανύουμε.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 16/07/2019 

  

Από το ξεκίνημα της ημέρας θα επικρατεί πυκνή συννεφιά στην κεντρική, την δυτική και την βόρεια Ελλάδα και μάλιστα ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα. Πολύ γρήγορα οι βροχές αυτές θα επεκταθούν και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επηρεάζουν την Μακεδονία (κυρίως την δυτική και την κεντρική), την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο και τα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά στις προαναφερθείσες περιοχές θα παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης, θα συνοδεύονται κατά διαστήματα από ισχυρές καταιγίδες και τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Έντονες βροχές και καταιγίδες στις ίδιες περιοχές περιμένουμε και κατά την διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών έως και το τέλος της ημέρας. Βροχές κατά διαστήματα αξιόλογες θα εκδηλώνονται από το μεσημέρι και μετά και στην Θράκη όχι όμως με την ίδια ένταση όπως στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Πολύ καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με λίγες μόνο νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Τέλος για την Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική μπόρα στα δυτικά ορεινά του νησιού αργά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΑΒΑ διευθύνσεις 3-4Bf. και στο νότιο Ιόνιο αργότερα από ΑΝΑ διευθύνσεις μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 27 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου), στα δυτικά από 15 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική νωρίς το πρωί περιμένουμε αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια του νομού. Γρήγορα ο νεφώσεις θα πυκνώσουν και αργά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα και μετέπειτα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση στην δυτική Αττική όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και πιθανώς καταιγίδες ενώ κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τον υπόλοιπο νομό με έντονες κατά τόπους βροχές και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά που θα δίνει κατά διαστήματα βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα μάλιστα δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από B κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα