ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-06-2019

2019-06-17 09:04

Διατηρείται και την Τρίτη η έντονη αστάθεια στην χώρα μας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιοργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα πέσει λίγο στα βορειοανατολικά. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 18/06/2019 

Στην αρχή της ημέρας περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας ίσως εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά. Έτσι από νωρίς το μεσημέρι σχετικά και μετέπειτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία (κυρίως την δυτική και την κεντρική), την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική, την κεντρική και την βόρεια) και την Πελ/νησο. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης και τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά καλές καιρικές συνθήκες με μόνη ένσταση τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και ίσως τα πολύ ορεινά τμήματα της Κρήτης όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα βγάλει πρόσκαιρες μπόρες και ίσως τοπικές καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας καλές καιρικές συνθήκες. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τάση να πυκνώνουν. Από νωρίς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες ίσως πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια του νομού ενώ προς το απόγευμα είναι πιθανό καταιγίδα να επηρεάσει την Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, γρήγορα όμως προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα