ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/01/2019

2019-01-28 16:30

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας με αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο που ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/01/2019 

Το πρώτο μισό της ημέρας στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την δυτική -βορειοδυτική Πελ/νησο, την δυτική και κεντρική Στερεά, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε μουντό καιρό με αξιόλογες βροχές που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων κυρίως στα ανοιχτά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει, θα επιμείνουν όμως στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και την δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα είναι αρκετά αξιόλογα και τοπικά έντονα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα περιμένουμε καλύτερες καιρικές συνθήκες με αυξημένη κατά τόπους συννεφιά και μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών και ασθενών φαινομένων. Χιόνια θα πέσουν σε μεγάλα υψόμετρα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας από τα 1000-1100μ. και πάνω.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις 5-6 και το βράδυ 7bf. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και ενδέχεται αργά το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 και τοπικά 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που το απόγευμα πρόσκαιρα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα