Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 30-07-2019 - Ισχυρό κύμα καύσωνα το Σ/Κ

2019-07-29 12:06

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας εκτός από τα βορειοανατολικά όπου κατά την διάρκεια της ημέρας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι στα πελάγη, ενώ ο υδράργυρος δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 30/07/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα ενώ λίγες νεφώσεις θα εμφανιστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εξαίρεση θα αποτελέσει η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου από την αρχή θα επικρατεί πυκνή συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές και καταιγίδες αξιόλογου έως ισχυρού χαρακτήρα. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα διατηρηθούν έως και τις πρώτες βραδινές ώρες παρουσιάζοντας κατά διαστήματα σημάδια υψηλής έντασης (ίσως μάλιστα συνοδευτούν από τοπικές χαλαζοπτώσεις) ενώ από κει και έπειτα θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι αργά την νύχτα θα έχουν σταματήσει. Και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πάντως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα στην δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες διαφαίνονται επίσης και στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή και καταιγίδα υπάρχει το μεσημέρι για το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά καλό καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και στο νότιο Ιόνιο μέχρι 6Bf., ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Bf. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει πρόσκαιρα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τις τελευταίες ημέρες τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν την έλευση ενός κύματος καύσωνα ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα. Σύμφωνα λοιπόν με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το κύμα καύσωνα θα ξεκινήσει να επηρεάζει την χώρα μας την Πέμπτη με τις θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά να κυμαίνονται κατά μ.ο. στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου ενώ η κορύφωση της θερμής εισβολής θα γίνει το Σάββατο αφού ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά από τα βόρεια προς τα νότια αλλά δεν φαίνεται να κρατάει πολύ αυτή η υποχώρηση καθώς υπάρχει τάση για νέο ισχυρό κύμα καύσωνα στα μέσα της νέας εβδομάδας. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, θα υπάρξουν αναλυτικοί χάρτες και προγνώσεις καθημερινά που θα εκτιμούν με ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα