ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/06/2019

2019-05-31 17:23

Mε εναλλαγές διαστημάτων συννεφιάς και ηλιοφάνειας θα κυλήσει η ημέρα του Σαββάτου στις περισσότερες κεντρικές και νότιες κυρίως περιοχές της χώρας μας. Στην βόρεια Ελλάδα αν και η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη, καθώς επίσης και στα βορειότερα ορεινά της Μακεδονίας, στα ορεινά της Θεσσαλίας και ίσως της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας και μόνο στην Θράκη (κυρίως στον Έβρο) ίσως επιμείνουν μέχρι και αργά το βράδυ. Μικρή πιθανότητα για κάποια τοπική ψιχάλα ή και ασθενή βροχή υπάρχει και για την δυτική Κρήτη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Bf. 

Ο υδράργυρος σε πτώση στα βορειοδυτικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι ίσως βρέξει πρόσκαιρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα