Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 03-08-2019

2019-08-02 10:08

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην χώρα μας το Σάββατο καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως θα συννεφιάσει στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα και προβλέπεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές από το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν, στην κεντρική όμως Μακεδονία θα συνεχιστούν κάποιες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. που μέχρι το απόγευμα θα έχουν στραφεί σε ΒΒΔ και θα φτάσουν στο βόρειο Ιόνιο τα 6Bf. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και τέλος στο νότιο Αιγαίο θα πνέει ισχυρός Δ άνεμος που θα φτάνει κατά διαστήματα τα 7Bf. και το βράδυ ίσως τα 8Bf.

Ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 19 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 21 έως 38 (τοπικά και 39) βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 41 βαθμούς (στην Θεσσαλία τοπικά και 42 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 37 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. στην δυτική Αττική όμως οι ριπές του αέρα θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου (ίσως και λίγο ψηλότερα στα δυτικά προάστεια). 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές τα γύρω ορεινά. Αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις 3-4Bf., το βράδυ όμως θα στραφούν σε Β και θα ενισχυθούν στα 5-6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

*Εξαιτίας του ιδιαίτερα ενισχυμένου ΔΝΔ ανέμου στα ηπειρωτικά αλλά και λόγω της ξηρής ατμόσφαιρας (αφού οι σχετικές υγρασίες αναμένονται να είναι πολύ χαμηλές), ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελ/νησο, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και μέγιστος σε ανατολική Στερεά Ελλάδα, ανατολική Πελ/νησο και δυτική Κρήτη. Αποφύγετε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά από αμέλεια!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

 

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα