Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 13-07-2019

2019-07-12 15:58

Άστατος προβλέπεται να είναι ο καιρός το Σάββατο στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας μας με νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας που θα αφήνουν διάσπαρτες τοπικές μπόρες, περισσότερες στα βορειοανατολικά. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 13/07/2019

 

Στην αρχή της ημέρας μέχρι και λίγο πριν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ κάποιες νεφώσεις θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους από το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες ενδεχομένως ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Πιο μικρή πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες ή και τοπική καταιγίδα υπάρχει και για τα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου. Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας περιμένουμε μία πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού αρχικά στην βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη και μέσα στην Κυριακή και σε κεντρικότερες και νοτιότερες περιοχές (θα υπάρξει αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή). Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΔΝΔ με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ διευθύνσεις 5-6Bf.)

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αίθριο καιρό με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Προς το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους και δεν αποκλείεται το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθεί παροδική μπόρα κυρίως στην δυτική και βόρεια Αττική μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε συννεφιά η οποία θα δώσει τοπικές βροχές και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα με γρήγορη όμως βελτίωση. Στην συνέχεια αναμένονται εναλλαγές του καιρού με διαστήματα με ηλιοφάνεια και νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι σταδιακά θα ξανασυννεφιάσει και θα εκδηλωθούν εκ νέου μπόρες ή και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Αργά την νύχτα αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από N γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

*Η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει να επηρεάζει την βόρεια Ελλάδα την νύχτα του Σαββάτου, δείχνει να είναι πολύ ισχυρή να δίνει έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά και μεγάλες ριπές ανέμων. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας μέσα στην Κυριακή θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με επίσης έντονα φαινόμενα. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση της εξέλιξης μέσα στις επόμενες ώρες.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα