ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-02-2019

2019-02-15 09:02

Περιορίζονται σταδιακά τα φαινόμενα το Σάββατο στην νότια νησιωτική χώρα ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο σταδιακά εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ελαφριά άνοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-02-2019 

Νωρίς το πρωί στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια και την βορειοανατολική Πελ/νησο θα έχουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν. Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στις Κυκλάδες με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες. Στην Κρήτη όμως και ενδεχομένως και στα Δωδεκάνησα περιμένουμε κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης από τα 1000μ. και πάνω. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα περιμένουμε λιακάδα από την αρχή έως και το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΑ διευθύνσεις 4-5bf. και στο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις 7-8bf. που το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 9 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 11 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε το πρωί νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια του νομού και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Μέχρι το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις 6-7 και ενδεχομένως στα βορειοανατολικά 8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο περιμένουμε λιακάδα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα