ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/01/2019

2019-01-25 16:44

Συνεχίζεται και το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονες βροχές ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν ανατολικότερα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/01/2019 

Νωρίς το πρωί τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου με τα φαινόμενα να έχουν υποχωρήσει μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με αρκετά καλό καιρό και τοπικές συννεφιές με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου θα εκδηλώνονται καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας βροχές κατά διαστήματα έντονες. Το πρωί ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες και στην ανατολική Στερεά - Εύβοια που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το τέλος της ημέρας ενώ πιο τοπικά φαινόμενα θα έχουμε σε Κυκλάδες και Κρήτη κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (ενδεικτικά: Ήπειρός >600-700μ., δυτική Μακεδονία >200μ., κεντρική Μακεδονία >500-600μ.)

Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ στο Ιόνιο με ένταση 5-6bf. ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα πνέει Ν με ένταση 5-6bf. και σταδιακά ΔΒΔ με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 1 βαθμό), στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε το πρωί συννεφιά που θα δώσει κάποιες βροχές ίσως τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο περιμένουμε αρχικά συννεφιά με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα πέσουν στα γύρω ορεινά από τα 700-800μ. και πάνω και το βράδυ ίσως πρόσκαιρα και χαμηλότερα.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα